Sık Sorulan Sorular

İnsanların kedi ve köpek besleme konusunda yapacakları hatalar hayvanın sağlığını olumsuz yönde etkileyecek ve birçok soruna yol açabilecektir (kas ve iskelet gelişim eksikliği, immun sistem yetersizliği, bozuk tüy yapısı gibi).…

Sistit; idrar kesesinin yangısı olarak tanımlanabilir. Kısaca idrar kesesinin aşırı derecede uyarılması (taş, kristal, tümörler, mikroorganizmalar gibi pek çok sebebe bağlı olarak..) sonucu ortaya çıkar.  Ağrı, tüm sistitlerde ortak özelliktir. Hastalığın…

Kediler bizi nasıl görüyor?

Eğer bir kediniz varsa, kendinizi onun ebeveyni gibi hissedersiniz. Onu besliyorsunuz, eğlendiriyorsunuz, büyütüyorsunuz; ama ne yazık ki kediler sizi öyle görmüyor… ‘Cat Sense’ adlı kitabın yazarı Biyolojist John Bradshaw’a göre…

Dünyanın en büyük timsahı 6 metre boyunda, ağırlığı ise 1 tondan fazla. Develerin 3 tane kaşı vardır. İstakozların kanı mavidir. Bir sineğin hızı saatte 8 km’dir. Erkek güve, dişi güvenin…

Birinci ve ikinci derecede yanıklar için (kızarıklık ve hafif şişkinlik ya da kabarcıklar ve aşırı hassasiyet), yanık bölgeyi serin suya batırın veya üzerine buz paketleri uygulayın. Tereyağ, diş macunu veya…

Latince kelime anlamı şişkinlik olup, terimsel olarak hücrelerin kontrolsüz olarak üremesi ve yayılması anlamına gelir. İyi huylu (bening) ve kötü huylu (malign) olarak temelde ikiye ayrılır. Kesin teşhisleri için mutlaka…

Kedinizin evinizdeki eşyaları tırmalaması tamamen doğal bir içgüdüdür. Tırmalama, kedilerde esneme hareketi ve dolayısıyla kaslarının sağlıklı kalabilmesi için gereklidir. Bölgelerini belirlemek için kaplan ve aslanların da bu davranışı sergilediklerini görürüz.…

Hayvanlar arasında zekâ düzeyleri farklı şekillerde ölçülebilir ve bu konuda birçok farklı görüş bulunmaktadır. Bu cevabı bulabilmek adına yapılan araştırmalar ve testler (ki bu testler insanların hayvanlardan isteklerine hayvanın cevap…

Ağız kokusunun en büyük nedenleri diş ve diş eti hastalıklarıdır. Bunların başında da diş taşları gelmektedir. Ancak ağız kokusuna neden olabilecek diğer sistemik hastalıklar da göz önünde bulundurulmalıdır (böbrek hastalıkları gibi).…

Biliyoruz siz de sosyal medyada gördüğünüz gibi kediniz ile dışarıda vakit geçirmek, gezdirmek, bisiklete binmek, araba ile dolaşmak ve hatta onu sahilde bir yürüyüşe çıkartmak istiyorsunuz. Onu hayatınızın her anına…

Su kaplumbağalarında sıklıkla görülen sistemik bir enfeksiyonun belirtisi olan göz kapaklarının beyazlaşması ve şişmesi temel olarak hijyen eksikliğinden ve suyun çok sık değiştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu hastalığa engel olmak için kaplumbağanızın bakım koşullarının uygun…

Bir veteriner hekim olarak mecbur kalmadığımız sürece yavru kediye insanların tüketimine sunulmuş olan sütleri vermeyi tercih etmeyiz. Bunun sebebi sütün içerisindeki yağ oranı ve laktozun yavru kedilerin sindirim sistemi için…

Hayvanların yaşam süreleri türlerine, çevresel faktörlere, genetik özelliklerine ve bakım (beslenme, barınma gibi) koşullarına göre büyük farklılıklar gösterebilir. İşte bazı yaygın hayvanların ortalama yaşam süreleri: Evcil Hayvanlar Kedi: 12-18 yıl…

Dünyayı köpeğinizin gözüyle görebilmek ilginç olabilirdi. Ancak bu mümkün olamayacağına göre her zaman olduğu gibi bilimsel açıklamalara inanmak ve saygı duymak gerekir.  Köpek gözünde, hayvanın görmesini sağlayan bir dizi fotoreseptör…

İlk SayfaÖnceki
12345
Başa dön tuşu